Archipel ZHE lanceert regionale campagne van De Goede Nieuwe Tijd in samenwerking met zorg- en welzijnspartijen en gemeenten

25-04-2024

Archipel Zuid-Hollandse Eilanden (ZHE) is verheugd om vandaag de lancering aan te kondigen van de regionale campagne van De Goede Nieuwe Tijd. Dit initiatief nodigt alle inwoners, mantelzorgers en professionals op de Zuid-Hollandse Eilanden uit om samen na te denken over een vitale toekomst voor alle generaties.

 

Het platform van De Goede Nieuwe Tijd is het resultaat van een vruchtbare samenwerking tussen Archipel ZHE, zorg- en welzijnspartijen en de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk, Voorne aan Zee, Goeree-Overflakkee, Hoeksche Waard en Nissewaard. Gezamenlijk streven zij naar het creëren van een omgeving waarin alle burgers kunnen floreren, ongeacht hun leeftijd of achtergrond.

 

In een tijd waarin de zorg onder druk staat en er een tekort is aan passende woningen, professionals, mantelzorgers en vrijwilligers, is het van cruciaal belang om het gesprek aan te gaan. De Goede Nieuwe Tijd daagt iedereen uit om vragen te stellen en ideeën te delen over vitaliteit en ouder worden.

 

Jeroen Postma, Wethouder sport en cultuur, zorg en welzijn, wijk- en kerngerichte aanpak: “Als regiogemeenten zijn we enorm blij met dit initiatief. We moeten met elkaar blijven nadenken over de toekomst en het gesprek met elkaar aangaan. Alleen samen komen we tot een oplossing.”

 

Op het platform van De Goede Nieuwe Tijd worden inspirerende initiatieven, boeiende verhalen en waardevolle ervaringen gedeeld, met als doel samen een betere toekomst te creëren.

 

" Samen schrijven we het verhaal van de zorg van de toekomst, waarin regionale samenwerking de sleutel is tot het creëren van een gemeenschap waarin we omkijken naar elkaar. 'Met De Goede Nieuwe Tijd' leren we hoe op de Zuid-Hollandse Eilanden samen kunnen werken aan zorg en welzijn in een ouder wordende samenleving," aldus Joyce Simons, Programmadirecteur van initiatiefnemer Archipel ZHE.

 

Voor meer informatie en om deel te nemen aan De Goede Nieuwe Tijd, bezoek www.degoedenieuwetijd.nl of volg ons op de social mediakanalen.

Media
Heb je vragen over Archipel ZHE?
Neem dan contact op.
Mail onsOntvang de nieuwsbrief