Welzijnsconnect brengt jong en oud samen in het hart van De Hoeksche Waard

01-03-2024

Op vrijdag 23 februari vond er een inspirerende bijeenkomst plaats in de huiskamer van de wijk in Puttershoek, waar jong en oud elkaar ontmoetten. Dit initiatief, georganiseerd door het enthousiaste projectteam van Welzijnsconnect in samenwerking met Huiskamer van de wijk, markeert een belangrijke stap in het streven naar een inclusieve en verbonden gemeenschap op de Zuid-Hollandse Eilanden.

 

Welzijnsconnect, voortgekomen uit de vruchtbare samenwerking tussen WECARETODisGover en Archipel Zuid-Hollandse Eilanden, richt zich op het bevorderen van de betrokkenheid van jongeren bij het welzijn van ouderen, met als doel de kloof tussen generaties te overbruggen. De bijeenkomst in Puttershoek liet zien dat het cruciaal is dat zowel jong als oud zich gewaardeerd en betrokken voelen binnen de samenleving. Zo is het belangrijk om middelen te vinden die helpen bij het leggen van verbindingen, maar dat uiteindelijke verbindingen organisch moeten ontstaan. Echte verbindingen gedijen wanneer mensen zichzelf kunnen zijn en elkaar op natuurlijke wijze kunnen ontmoeten, of het nu is tijdens een kopje koffie, een spelletje of een andere laagdrempelige activiteit.

 

Het initiëren van de eerste stap naar verbinding leidt vaak tot meer betrokkenheid. Tijdens deze bijeenkomst werd een prachtige verbinding gelegd tussen de lokale scouting en de huiskamer van de wijk, een illustratie van hoe intergenerationele contacten tot stand kunnen komen.

 

Het benadrukken van het belang van dergelijke contacten tussen verschillende generaties is van onschatbare waarde. Jongeren en ouderen hebben elkaar veel te bieden, maar het vergt moed van alle betrokkenen om die eerste stap te zetten. Het samenspel georganiseerd door Stichting TijdVoorActie dient hierbij als een waardevol instrument.

 

Als je meer wilt weten over het samenspel of andere handige toolkits voor verbinding, nodigen we je uit om hier te kijken.

 

Voor meer informatie over de Huiskamer van de wijk kun je terecht op hun website.

 

Welzijnsconnect blijft zich inzetten voor het bouwen van bruggen tussen generaties, met als doel een inclusieve en harmonieuze samenleving te bevorderen waarin iedereen zich gewaardeerd en verbonden voelt.

 

Heb je vragen over Archipel ZHE?
Neem dan contact op.
Mail onsOntvang de nieuwsbrief